Laatusuklaa

GUYLIAN Suklaalevyraadissa

Guylian master's selection (200g)
Tuotteen Guylian master's selection (200g) valmistusmaa on Belgia. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Guylian -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus 65-74%, Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt, Valkosuklaiset.
 

Jenni V 03.02.2019
Juhlavuoden rasia, jossa on 30 minikokoista konvehtia, 10 eri laatua jokaista 3kpl. Kaksi konvehdeista on valkosuklaisia, kolme maitosuklaisia ja neljä tummasuklaisia (74% kaakaota). Erittäin tyylikäs ja houkutteleva rasia. Makuvariantteja on mietitty selkeästi, ja yritetty saada suurimpaan osaan joku twist mukaan. Välillä twist toimii, välillä taas ei. Ainesosaluettelo on kyllä pisimmästä päästä ever, eli siinä ei olla säästelty.

Raspberry: Valkosuklainen lieriö, päällä kuivattua vadelmaa. Sisällä belgialaisesta valkosuklaasta tehtyä ganachea, tuoretta vadelmaa sekä ripaus brasilialaista punapippuria. Suklaa on hyvää, ja samoin pohjalla oleva vadelmahillo. Yhdistelmästä tulee mieleen herkullinen leivos. Ganachen ainoa varjopuoli on sen rakeisuus, ihan kuin joukossa olisi jotain keksinpalaa tai vastaavaa. Sileä täyte olisi ollut enemmän mieleeni... Punapippuria en varmaan huomaisi ellei sitä olisi mainittu, mutta nyt kun olen siitä tietoinen, niin suuhun jää ihan pienen pieni jälkipolte, joka sopii ihan hyvin, mutta en tiedä oliko se tarpeellinen. Nelonen, maukas ja nätti konvehti.
Orange 74%: Tummasuklainen kuutio, sisällä puhdasta ganachea ja appelsiinikastiketta jossa on ananaskirsikkatwist. Tai siis pitäisi olla, mutta en kyllä löytänyt. Kastike on varsin pistävän appelsiinista, odotin jotain fazerinamaista mutta tässä kokonaisuus ei ollut tasapainoinen. Kolmonen kait silti, suklaa on ihan hyvää.
Caramel pineapple: Maitosuklainen lieriö, jonka päällä on jotain kuivattua, joka ensin näyttää pähkinältä, mutta maistettaessa maistuu sitrukselle. Tuoteselosteen mukaan täytteenä on costaricalaisia ananaspaloja sisältävää karamellia maustettuna sitruunalla. Lopputulos on se että koko konvehti maistuu tajuttoman kitkerältä, eikä ananaksesta ole tietoakaan. Sitruuna kyllä peittää hyvin karamellin makeuden, mutta kokonaisuus on kyllä pilalla. Kakkonen.
Signature hazelnut praliné: Belgialaisella maitosuklaalla kuorrutettu lieriö sisältää hauskan merihevos-painatuksen sekä sisältää Guylianin kuuluisaa hasselpähkinäpraliinia. Simpukkakonvehtiahan tämä siis oli, valitettavasti. Praliini on ylimakeaa ja rakeista, eli ällöä. Kakkonen.
Coffee cardamom 74%: Tummasuklainen lieriö, jossa on koristeena valkosuklaakiemura. Sisällä on puhdasta kahvin makuista ganachea ja guatemalalaista kardemummaa. Kokonaisuus on herkullinen, tykkään tummasta kahvista ja kardemummasta yhdessä. Vähän kuin pullakahvit joisi :-) Nelonen.
Crunchy hazelnut praliné: Toinen maitsuklaalieriö, jossa painatuksena on Guylian-teksti. Sisällä on taas hasselpähkinäpraliinia, mutta alla on kerros ranskalaista vohvelia. Noh, ei tuo praliini minua edelleen vakuuta, mutta vohvelikerros pehmentää toki makua. Ehkä juuri ja juuri kolmonen.
Almond praliné: Maitosuklaata ja valkosuklaaraitoja pienen kuution päällä, sisällä mantelipraliinia ja karamellisoitua mantelirouhetta sen alla reilu kerros. Tykkään siitä että täyte on erillisissä kerroksissa, ja on käytetty mantelia ainaisen hasselin sijaan. Ehkä aavistuksen mieto ja tavallinen, mutta hyvä silti, ei liian makea. Riittää juuri ja juuri neloseen.
Mocha: Valkosuklaakuutio, jossa päällä on pikkuisen kahvirouhetta koristeena. Sisällä on näköjään kaksikerroksinen kaakaoinen täyte, joista vaaleampi (jota enemmän) on manteliganachea, ja tummempi mokkaganachea. Manteli on kyllä väärä valinta, se on liian mieto vastapari mokalle, täytteet eivät erotu maultaan. Mokka on myös valkosuklaan kanssa melko tunkkainen pari, ja jään arpomaan kakkosen ja kolmosen välillä. Kolmoseen rahkeet riittävät nyt kuitenkin - taas ollaan hilkulla.
Earl Grey tea 74%: Kaunis kultahippukoristeltu tummasuklaakuutio, jossa sisällä on tummaa earl greyllä maustettua ganachea. Ajattelin maun olevan mieto, mutta eikös mitä, earl grey maistuu ja runsaasti. Ganachessa on mielestäni jotain hedelmäistä rouhetta seassa, ja olen maistavinani earl greyn lisäksi kardemummaa ja sitrusta, mutta bergamottiahan se taitaa olla. Ei ehkä ihan minun makuuni, mutta laadukas konvehti silti, kolmonen.
Ginger lime 74%: Saman näköinen konvehti kuin caramel pineapple, mutta tummasuklaisena. Päällä on taas kuivattua sitruunanmakuista rämmälettä, ja sisällä ihanan sileää, tummaakin tummempaa belgialaiseen suklaaseen tehtyä ganachea. Mausteena on lime ja inkivääri. Sitruuna (tai lime?) maistuu jonkun verran, inkivääri juuri ehkä nimeksi. Kumpikaan ei ole ehkä suklaan lempimausteeni, mutta ganache ja suklaa ovat niin maukkaita ja hyvän rakenteisia, että tähän ne kyllä sopivat. Jälkimaku on pitkä ja hyvä. Nelonen.

Keskiarvoksi muodostuu 3,2 eli hiukan keskivertoa parempaa settiä, ja voisin ostaa tyylikkääksi lahjaksi. Makukombot ovat rohkeita, mutta olisin ehkä harkinnut niitä vielä vähän pidempään. Sitruksisuutta löytyy aikas paljon, ja pähkinää ehkä vähän väärässä muodossa...

ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSA



ETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
www.lehtitarjouksia.com
Klaani Luontaistuotteet Lehtitarjoukset