Leader Vegeway

BRUNBERG Suklaalevyraadissa

Brunberg tryffelisekoitus (300g)
Tuotteen Brunberg tryffelisekoitus (300g) valmistusmaa on Suomi. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 3,50 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Brunberg -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Rasiat, pussit & yksittäiskäärityt.
 

Joona 16.11.2017
Mukavan kokoinen ja näköinen rasia kolmea eli makuvariaatiota Brunbergin tryffelisuklaita. Näistä konvehdeista olen itse maistanut vain moccatryffeliä, ja sitäkin patukkana- siitä pidin ja nelosen annoin, vaikkakaan kahvisuklaiden ystävä ei ole. No, hyökätäänpäs makujen kimppuun:

Brunbergin Tryffeli, 4p Tylsän näköinen pötkylä erittäin hyvän tuoksuista tryffeliä- joka muuten sulaa sormiin hälyttävällä vauhdilla, Koostumus on rasvainen, pehmeä. Ja WAU, minkä makuinen! Ihmiset tätä eivät ole syyttä suotta kehuneet. Herkullisen pehmeä kaakaoinen maku, ja suhteellisen makeakin. Miinusta kuitenkin löytyy- todella rasvaisen oloinen ja ällömakea tämä kuitenkin on. Myöskään konvehdin ulkonäkö ei ole parhain mahdollinen. Nämä kolme seikkaa alentavat arvosanan viidestä neloseen.

Nougattryffeli 3p Komeassa kulta-valkoisesta kääreestää paljastuu samanlainen pötkylä, jonka ulkonäöllä ja tuoksulla ja oikeastaan millään muullakaan ei ole maun ja koostumuksen kanssa muuta eroa tavalliseen. Koostumus on
nougatista johtuen luonnollisesti sitkeämpi. Jotenkin tämä ei ensimmäisen tavalla iske (johtunee erikoisesta mausta?), ja suuhun jää jopa inhottava sivumaku.

Moccatryffeli, 4p Tuotesekoituksen ainoa tummasuklainen konvehti, joka tuoksuu yllättävän vahvasti kahville. Jos en olisi edellä mainittuun tapaan aiemmin saman makuvariantin patukkaversiota maistellut, niin lähtisin ennakkoluuloisesti suklaata masitamaan. Suhteellisen sitkas koostumus tässäkin on. Kahvi maistuu- mutta se maistuu hyvältä! Tumma suklaakin pääsee elementtiinsä tässä. Jälkimaku ihan liian kahvinen, mutta pakko nelonen antaa.

Mukava rasia, jossa ei varsinaisesti heikkoa konvehtia ollut. Keskiarvoksi muodustuu 3.66..7 joka pyöristyy neloseen.

Jenni V 04.01.2014
Ostin miehelle joululahjaksi tällaisen tryffelisekoitusrasian, jotta saisin näitä itsekin maistella :-) Tyylikkäässä ikkunallisessa pahvirasiassa on kolmenlaisia yksittäiskäärittyjä tryffeleitä, niitä "perinteisiä" valko-siniraidallisia, valko-ruskearaidallisia moccatryffeleitä sekä valko-kultaraidallisia nougatryffeleitä. Tryffeleiden määrästä voi todeta, että moccatryffeleitä oli rasiassa huomattavasti vähemmän kuin muita, mutta arvioin kuitenkin rasian tasa-arvoisesti kunkin tyypin kesken, koska oletan että konvehtien suhde voi vaihdella.

Maistelusta vielä sen verran, että perustan arvioni kahteen maistelukertaan. Ensimmäisellä kerralla tryffelit olivat hieman viileämpiä kuin huoneenlämpöisiä, toisella taas jääkaappikylmiä. Yleinen kommentti tästä on se, että vaikka aina kielletään laittamasta suklaata jääkaappiin, niin tässä tapauksessa neuvoisin toisin. Maku on huomattavasti parempi kun tryffelit ovat kunnolla kylmiä, silloin ne sulavat suussa sopivan hitaasti eikä maku ole niin rasvaisen makea. Huoneenlämpöisinä tryffelien syöminen tuntui siltä, että söisi pehmeää makeaa voita, ja silloin ei tryffeleistä olisi paria pistettä enempää irronnut.

Tryffeli: Perinteisessä tryffelissä maistuu varianteista eniten kaakao. Tryffelimassa on vaaleaa, eikä konvehtia ole ulkonäöllä pilattu, sellainen vaalea massapötkälehän tämä on. Maku on kuitenkin kelpo tryffeliksi, tosin muistin että nämä olisi olleet parempiakin, hieman pliisuja ja aavistuksen rasvaisia nämä ovat. Vaniljaisuus on aika voimakasta, mutta sopii tryffeliin. Juuri ja juuri annan neljä pistettä, varsinkin kun vertaan näiden makua muihin sekoituksen makuihin.

Mokka: Mokkaversio on kuorrutettu ohuelti tummalla suklaalla (kaakaoprosentti reipas 50%), ja tryffelimassa on maustettu kahvilla. Petyin vähän tämän makuun, sillä pidin kovasti moccatryffelin patukkaversiosta. Maku on toki kahvinen, mutta suklaa jää jotenkin voimakkaan kahvin aromin varjoon. Tryffelimassa ei ole myöskään ihan niin silkkistä kuin olisi halunnut. Kolme pistettä.

Nougat: Nougatversio on kuorrutettu ohuelti maitosuklaalla, ja tryffelimassassa on mukana hasselpähkinää. Muistan, että aiemmin nämä olivat suosikkejani, mutta nyt maku oli paha pettymys. Onkohan reseptiä muutettu? Maussa en juurikaan maistanut hasselpähkinää, mutta ero tavalliseen versioon oli silti selkeä. En oikein saanut mausta kiinni, se oli jotenkin outo, vaniljaisuutta oli jälleen paljon mutta tässä se ei toiminut niin hyvin kuin tavallisessa tryffelissä. Ainoastaan jälkimaussa maistoin häivähdyksen siitä mistä näissä ennen pidin, en osaa kuitenkin pukea sanoiksi mitä se oli. Kolme pistettä.

Kaiken kaikkiaan rasiakeskiarvoksi tulee 3,33 joka pyöristyy kolmeen. Makuvariantit olivat pettymyksiä, vaikka ehkä ne ulkonäöllisesti kauniimpia kuin perinteinen tryffeli olivatkin. Seuraavalla kerralla varmaan meneekin ostoon rasia, jossa on pelkkiä perinteisiä tryffeleitä.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


UUTISKIRJETILAUS / Hallinnoi

Mobiili Facebook
Laatusuklaalta maukkaimmat suklaat pukinkonttiin
Klaani Luontaistuotteet