Laatusuklaa

LINDT Suklaalevyraadissa

Lindt excellence 99%
Tuotteen Lindt excellence 99% valmistusmaa on Ranska. Se on saanut jäseniltä pistekeskiarvon 2,00 eikä se täytä top 100 -listan kriteerejä. Katso lisäksi vierailijoiden arviot tuotteesta ja kaikki Lindt -tuotteet. Tuote kuuluu Suklaalevyraadissa tuoteryhmiin Kaakaopitoisuus vähintään 85%, Levyt (lisukkeettomat).
 

Jenni V 17.01.2020
Pahvikotelo tässä levyssä on 100g levyjen kokoinen, mutta sisältä löytyykin vain 50g tavaraa. Levy on erittäin ohut ja pienipalainen, 21 palaa on saatu tähän mahdutettua, ja se on pakattu sinetöityyn muovikuoreen. Kuoressa on vielä maisteluohjeet, joissa kehotetaan maistamaan tätä yhdessä muiden excellence-suklaiden kanssa aloittaen pienemmistä prossista, ja maistamaan pieni pala imeskellen sitä hitaasti. Lisäsyvyyttä kuulemma saisi maistelemalla tätä kahvin kanssa, tätä en toteuttanut, mutta voisin kuvitella sen olevan hyvä idea. Suklaa on ysiysiksi yllättävänkin smooth rakenteeltaan (lukuun ottamatta satunnaisia nibsin kappaleita), kaakaovoita on varmaankin runsaasti suhteessa kaakaomassaan. Prosentti kaakaon lisäksi on demerara-sokeria. Makeaahan tämä ei missään nimessä ole, ja siksi tätä ei oikeastaan tee mieli kerralla kuin yksi tai kaksi palaa. Hitaasti imeskellen maku on voimakkain, ja tunnistan siitä ainakin vahvaa salmiakkisuutta. Jälkimaku on erittäin pitkä, ja kohtuullisen kitkerä. Suuta kuivattavaa tämä ei ole, mutta en myöskään valitsisi tätä ykkösherkuksenikaan. Pureskellen aromeita häviää, mutta toisaalta tekee tästä helpommin syötävän. Parhaita maistamiani supertummia, mutta en nyt ihan heti lähtisi toista levyä ostamaan. Kolmonen.

Minna Hi 11.11.2010
Tosi ohuita paloja, uskaltaakohan tätä laittaa suuhunsa... Tuoksu on mukavan tumma ja kaakaoinen. Kun palan laittaa suuhunsa, on olo kuin olisi saippuapala suussa. Kova ja liukenematon kakku. Tämä on kyllä melko kovaa kamaa. Parin minuutin päästä pala alkaa jotenkin liueta suuhun. Tälle pitää selvästikin antaa aikaa. Suu kyllä kuivuu ja kitkerääkin jollain tavalla. Luulisin, että tämä on parhaillaan raastettuna kahviin tai johonkin jälkiruokaan. Tai sitten ihan yksi pala kahvin kera. Ei niin paha kuin alunperin pelkäsin. Tällä taltuttaa helposti suklaanhimon vähällä.

Jarkko 17.06.2006
Nyt alkaa olemaan jo kaakaoprosentti sellaisissa lukemissa, että suklaalevyraadistakaan ei löydy (ainakaan tätä kirjoittaessa) kuin yksi tuote, jossa pitoisuus on suurempi. Käytännössä taitaa olla samaa luokkaa. Ennen maistamista jo huomaa verrattaessa tätä Lindtin 70% suklaaseen, niin tuo 70% väri muistuttaa lähes maitosuklaata, kun tämä ysiysi on jo lähes mustaa.

Olen maistanut tätä suklaata aiemminkin, joten tiedän mitä odotettavissa on, mutta laitetaan nyt palanen suuhun, koska ulkomuistista meillä ei arvioita kirjoiteta. Aluksi suklaa ei maistu yhtään millekään, ei kerta kaikkiaan millekään. Sitten tulee todella voimakas kaakaon maku, joka on hyvä asia... periaatteessa. Tästä puuttu ihan oikeasti se kitkeryys, joka vaivaa monia (saman valmistajan) miedompia tummia suklaita. Tähän hyvät asiat sitten loppuvatkin. Tämä on aivan karmean liisterimäisen "suklaan" makuista. Suklaa on kuivaa ja se liimautuu suun reunoihin, hampaisiin ja kieleen, eikä maku meinaa edes poistua suusta ennen kuin tilalle tarjoaa jotakin muuta makua. Vesi ei tähän riitä apuvälineeksi.

Aivan karmeaa mömmöä, joka ei edes tunnu suklaalta, mutta onneksi sentään vähän maistuu siltä. Siitäpä vaan kipinkapin kauppaan ostamaan, jos tummaakin tummempi kiinnostaa, Stokkalta ainakin löytyy Oulussa. Minä en tähän koske enää metrisellä kepilläkään...

Susanna K 17.06.2006
Palat huomattavasti pienempiä kuin muissa ja väri melkein musta. Tuoksu voimakas ja maku kuin tervatynnyrin pohja sekä mauton. Maistuu myös pahalle lääkkeelle. Kyllä tuo 70% suklaa on maksimi mulle kun tummista kyse.
ENG SWE GER FRA ESP NED

VALMISTAJAT SUKLAALEVYRAADISSAETSI SIVUSTOLTA


Facebook
www.lehtikuningas.fi www.lehtitarjouksia.com
Laatusuklaa Klaani